Irish Subaru Drivers Club Forum - Powered by vBulletin

#

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 25 of 25

Thread: 2004 STi Type UK: Losing boost when rev is around 4000rpm

  1. #21
    Member Number 16 davelegacy's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Dublin
    Posts
    13,731
    Thanks
    328
    Thanked 541 Times in 411 Posts
    Rides
    0
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by KENC View Post
    You know yourself, all we can do is throw possibilities at it. By the sounds of it the op needs someone to do a bit of proper diagnosis on it... wonder is it a duff ebay Walbro pump...hmmmmm lol.. possibilities are endless
    Totaly


    Crystal ball

    Sent from my SM-N910T using Tapatalk

  2. #22
    Member Number 16 davelegacy's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Dublin
    Posts
    13,731
    Thanks
    328
    Thanked 541 Times in 411 Posts
    Rides
    0
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by KENC View Post
    You know yourself, all we can do is throw possibilities at it. By the sounds of it the op needs someone to do a bit of proper diagnosis on it... wonder is it a duff ebay Walbro pump...hmmmmm lol.. possibilities are endless
    With live fuel pressure check will see if holding pressure or not.

    A issue with reg or pump will see a drop of in held pressure under load

    Sent from my SM-N910T using Tapatalk

  3. #23
    Sunday Drivers
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    53
    Thanks
    35
    Thanked 64 Times in 15 Posts
    Rides
    0
    Rep Power
    3
    So, just came back and there's no issue with boost or fueling. The issue is related to the coil pack.

    If anyone here can help me find ones quickly, I'd like to buy one asap.

    Thanks.

  4. #24
    Member Number 16 davelegacy's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Dublin
    Posts
    13,731
    Thanks
    328
    Thanked 541 Times in 411 Posts
    Rides
    0
    Rep Power
    31
    Some here. €30 each
    Quote Originally Posted by Skipper555 View Post
    So, just came back and there's no issue with boost or fueling. The issue is related to the coil pack.

    If anyone here can help me find ones quickly, I'd like to buy one asap.

    Thanks.
    Sent from my SM-N910T using Tapatalk

  5. #25
    Sunday Drivers
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    53
    Thanks
    35
    Thanked 64 Times in 15 Posts
    Rides
    0
    Rep Power
    3

    Status Update

    So I got brand new coils and installed them last Thursday. Took it for a few test drives and been driving it on the motorway as well. So far no problem and the car is pulling as it should. I'm being quite hesitant, so I'll continue to monitor it for at least 1 entire week.

    Once I have a final update, I'll write up a checklist and post on a separate thread to help anyone planning to get a remap avoid all this headache.

  6. The Following 3 Users Say Thank You to Skipper555 For This Useful Post:

    Gary sti (13-08-2018), SCOOBYCOLM (13-08-2018), scoobysub (14-08-2018)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •